Fiska i Göteborg

Vill du fiska i Göteborg så finns det goda möjligheter till älv-, sjö- och havsfiske. Nedan hjälper vi dig reda ut var det krävs fiskekort, vad du kan fiska var och hur du bäst kommer åt de olika vattendragen.

Hyr båt och fiska i Göteborg

För åtkomst till de flesta vattendragen i och kring Göteborg så rekommenderas båt eller fiskekajak då framkomligheten på många ställen är begränsad från land. Om du inte äger en egen båt så finns det goda möjligheter att hyra båtar i Göteborg.

Båtpool Göteborg

Agapiboatclub har en båtpool där du kan hyra båtar och anpassa medlemskapet utifrån ditt behov. Båtarna är uppdelade i båtklasser från A – F där du hittar båtar allt från 6 meter upp till 12 meter. Du kan även välja till service så som städning och tankning för lite extra frihet.

Pris: från 2 200 kr /månad.

Hyr båt Göteborg – Dagsutflykt

Vill du bara ut på en endagstur så kan du hyra båt i Göteborg hos Daisy.se. Välj mellan en halvdagstur eller heldagstur där du får fiska exempelvis makrill, torsk och sej. Om du hyr hela båten med plats för upp till 12 personer så kan välja att även hyra in skeppare.

Pris: från 10 600 kr.

Gula kortet Göteborg

Om du vill fiska i sjöar eller vattendrag kring Göteborg så krävs fiskekort. Det så kallade ”Gula fiskekortet” täcker närmare 60 fiskevatten och finns att köpa på fiskekort.se.

Typ av kort Pris
Dagskort 1 kr.
Dygnskort 100 kr.
Veckokort 200 kr.
Årskort 400 kr.

Fiske – Göta Älv

Gula fiskekortet för Göta älv ger dig möjlighet till fiske hela vägen från Kungälv till havsmynningen vilket innebär en sträcka på ungefär 2,5 mil. Här kan du fiska allt från lax och havsöring till abborre, sik, mört, braxen med mera. Eftersom framkomligheten längs älven är begränsad så rekommenderas båt för bästa fisket.

Havsfiske Göteborg

För havsfiske kring Göteborg krävs inget fiskekort och eftersom det är havet kan du här fiska det mesta. Exempelvis makrill, sill och torsk. Du kan både fiska från bryggor och klippor eller ta hjälp av ekolod om du har tillgång till båt.

Var kan man fiska makrill i Göteborg?

Det finns gott om bra fiskevatten kring Göteborg där du kan fiska makrill. Vill du fiska från land är den bästa perioden de varma sommarmånaderna kring juni till september. Har du tillgång till båt kan du testa fiska kring exempelvis Marstrand, Instön, Tjörn eller Rörtången redan i april – maj.

Fiskeregler västkusten

Innan du ger dig ut på havsfiske är det viktigt att du känner till länsstyrelsen fiskeregler för havsfiske i västra Götalands län. Reglerna finns till för att skydda bestånden av skaldjur och fisk och tar bland annat upp vem som får fiska, vilka fredade arter det finns och generella råd till dig som fiskar.

Sävelången fiske

Det finns många sjöar i närheten av Göteborg. Sävelången är den största sjö som ingår i det gula fiskekortet och ligger cirka 30 minuter från centrala Göteborg. Hit kan du även åka med tåg då tågstationerna Norsesund och Floda båda ligger intill bra fiskeplatser. Åker du till Nääs så finns där en stor brygga och i sjön kan du fiska allt från gädda och abborre till lake, öring och braxen.

Får man fiska i Delsjön?

Även Delsjön som består av stora och lilla delsjön ingår i gula fiskekortet och ger dig möjlighet att fiska bland annat gädda, abborre, lake, karp och sutare. Delsjön ligger cirka 15 minuter från centrala Göteborg och har vid Sjölyckan lättillgängliga bryggor för dig som vill fiska från land. Sjön är en vattentäkt där bensinmotorer inte är tillåtna, därför är det inte tillåtet med egen båt. Det går dock att hyra godkända båtar på plats.