Billig fiskekajak

Oavsett om söker en enkel och billig fiskekajak eller en mer avancerad så kan du hitta en kajak för dina behov här. Vi har samlat och listat olika återförsäljare för att du enkelt ska få en överblick över utbudet.

Köpa kajak billigt

Söker du en billig fiskekajak så har Jula en sit on top fiskekajak från sitt eget märke Kayoba som är ett bra budgetalternativ till de mer avancerade fiskekajakerna. Den är något tråkig i färgen men anses vara stabil och funktionell då den har både spöhållare och förvaring för fiskeprylar. Priset ligger på 3 000 kr.

Köpa fiskekajak

För dig som vill köpa fiskekajak med lite mer avancerade egenskaper ch tillbehör så finns det ett stort utbud av svenska återförsäljare. Här är några av våra favoriter.

Kajaktiv.se

Kajaktiv erbjuder ett brett sortiment av fiskekajaker från varumärkena Feel free och Jonny boats. Bland Feel free-kajakerna hittar du serier som Moken, Lure, Dorado och Big fish. De är allt från vanliga paddeldrivna kajaker till pedaldrivna kajaker och tvåmanna-kajaker.

Pris: varierar från cirka 12 000 kr till 40 000kr.

Långholmen kajak

Vill du köpa fiskekajak som är svensktillverkad så har Långholmen kajak varumärket Havspaddeln. De har en tvåmannakajak, pedaldrivna kajaker och relativt billig kajak som är paddeldriven.

Pris: varierar från cirka 5 000 kr till 14 000 kr.

Kajakfiskarna.se

Hos Kajakfiskarna finns utöver Feel free-kajaker även två Jackson kayaks modeller, nämligen Bite och Liska. De har pedaldrivna kajaker såväl som paddeldrivna.

Pris: varierar mellan cirka 13 000 kr till 22 000 kr.

Söderkajak.se

Om du är intresserad av varumärket Seahawk så har Söderkajak.se två alternativ i sin webbshop. En vanlig fiskekajak med paddel och en kombinerad med paddel och pedaler. Här får du med paddel, kajaköverdrag och flytväst på köpet.

Pris: cirka 11 000 kr för den enklare modellen och crika 20 000 kr för den med pedaler.

Kajakeriet.com

Hos Kajakeriet hittar du utvalda kajaker från Old towns serier Sportsman-Line, Topwater, Predator och Sit-inside. Även Ocean kayaks serier Trident, Prowler och Malibu.

Pris: varierar mellan cirka 13 000 kr till 34 000 kr.

Köp kajak – 6 egenskaper

Innan du ska köpa fiskekajak bör du tänka igenom vilka egenskaper som är viktigast för dig och ditt fiske.

  1. Vill du kunna paddla långt och snabbt så är en något längre och smalare kajak rätt för dig. Tänk dock på att dessa är kan vara trögare att svänga runt med, mindre stabila och svårare att frakta på exempelvis biltaket.
  2. Om du helst sitter ner och gärna fiskar längre stunder så kan en riktigt bra kajaksits vara en avgörande faktor för ditt kajakköp. Fördelen med en hög stol är bättre ergonomi vid fisket, en lägre stol kan i stället göra kajaken mer stabil.
  3. Står du upp och fiskar mycket, exempelvis för flugfiske så vill du ha en kajak som har en ordentlig ståplatta. Kajaken behöver då också vara relativt bred för att vara tillräckligt stabil för ståfiske. Tänk på att en bredare kajak kan vara lite mer trögpaddlad.
  4. Har du många olika spön och mycket packning så bör du satsa på en större kajak som är utrustad med extra mycket förvaringsmöjligheter. Även här så får du räkna med en lite långsammare paddling.
  5. Om du vill ha händerna fria så vill du titta på modellerna som är pedaldrivna. Det finns olika varianter av pedaler så fundera om du vill kunna paddla åt flera håll, kunna backa eller är nöjd med att det endast går att trampa framåt.
  6. Har du mycket tillbehör, exempelvis ekolod, kameror med mera så kan det vara värt att satsa på en kajak med färdiga monteringsfästen. Då slipper du borra eller göra egna fästen på din kajak.

Om du fortfarande är osäker inför ditt köp, se vår guide där vi hjälper dig jämföra olika modeller med dessa egenskaper. Allt för att hitta den bästa kajaken för just dig.